duminică, 26 iunie 2011

Mâine nu e ziua ta



         În umblarea noastră prin lume, în alergarea după lucrurile mărunte ale acestei vieţi, uităm de cele importante. Ajungem să neglijăm familia, relaţiile cu cei din jur, dar mai presus de toate, neglijăm relaţia ce ar trebui să o avem cu El. Avem deseori parte de încercări, descurajări şi nenumărate frământări ne apasă sufletul. Suntem dezamăgiţi de cei în care ne încredem, de cei de la care aşteptăm ajutor, soluţii, răspunsuri,  dar uităm că toată încrederea trebuie să ne-o punem în Dumnezeu, căci El e Singurul ce ne poate da adevărata soluţie la problemele noastre.
       
         Suntem oameni..slabi oameni de multe ori. Şi cedăm în lupta cu ispitele ce ne urmăresc zi de zi.  Le lăsăm să ne învăluie şi fac parte din viaţa noastră. Trăim într-o continuă stare de nemulţumire, de dorinţă de a avea mai mult, de a ajunge cât mai sus, de a fi mai presus de ceilalţi, de a primi noi toate laudele. Şi toate acestea pentru că ne dorim să ne simţim împliniţi, pentru că vrem să umplem acel gol ce este noi..şi căutăm să îl umplem cu noi, cu gloria noastră.  Dar nu vom putea să găsim pacea şi împlinirea aşa, căci acel gol ar trebui umplut cu El. Şi doar trăind cu Dumnezeu vom putea avea parte de pace, fericire şi implinire. E un război ce se dă cu eul nostru şi pacea Lui nu înseamnă lipsa luptelor, a problemelor şi ispitelor, ci ea emană putere pentru a înfrunta totul şi de a fi mulţumitori indiferent de situaţie.

         Decizii avem de luat zilnic, căci viaţa e un şir întreg de alegeri, dar cea mai importantă dintre toate este alegerea de a ne dedica sau nu viaţa lui Dumnezeu. Trăim într-o lume ce trăieşte după motto-ul:”Lasa pe mâine ce nu poţi face azi” şi ne umplem timpul cu lucruri mărunte ce le considerăm esenţiale şi amânăm să-l primim în viaţa noastră şi numai prin faptul că nu alegem să Îi dedicăm viaţa, alegem de fapt să o trăim fără El.

         De ai şti tu omule că viaţa cu Isus e pace, e bucurie.. Doar gustă puţin din El şi vei vedea ce bun este Domnul. Acum e momentul să realizezi că astăzi este ziua ta, că sunt decizii ce nu trebuiesc amânate. Încredinţează tot ce ai în braţele Domnului. Eliberează-ţi umerii de poverile ce te apasă şi lasă-ţi paşii purtaţi de El. Indiferent de problemele ce vor veni în viaţa ta, de furtunile ce se vor abate asupra ta, El îţi va fi alături, nu te va lăsa singur niciodată şi îţi va şopti: ”Copilul Meu, nu te teme, căci Eu sunt cu tine şi nicidecum nu o să te părăsesc”. Ridică-ţi ochii spre cer, spre Dumnezeu. El stă cu braţele deschise şi te aşteaptă..nu mai zăbovi. Ziua de mâine nu e a ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu