duminică, 17 aprilie 2011

Live Text de la Conferința Peniel, „O altă realitate” (ultima sesiune)

Bine v-am regăsit! La ora 17:15 tinerii dau mâna unul cu altul şi numeroase aplauze Il onorează pe El. Peste 4 mii de ochi(2 mii de persoane) sunt închişi pentru a spune rugăciunea "Tatăl nostru".

Radu Ţîrle , preşedinte Cj-Bihor încurajează întâlnirile de genul Peniel şi precizează cu regret că acum câţiva ani se opunea unor astfel de întâlniri. Dumnezeu lucrează pe cele mai nebănuite căi. Radu Ţîrle regretă faptul că tinerii din România se droghează şi fetele îşi vând trupurile. "Nu ştiţi să preţuiţi harul de a fi într-o famili creştină",  spune acesta. Toţi trebuie să ne punem întrebarea: ce faci tu cu ceea ce-ai primit? Ce faci tu cu talanţii pe care ţi i-a dat Dumnezeu? TU nu te cunoşti pe tine! El a pus în noi trei categorii de daruri:ale minţii, ale inimii şi ale mâinilor. Indiferent de darul pe care îl ai, trebuie să-l foloseşti după voia Lui. Îl foloseşti? Cum? Cât?

"Ce faci tu cu timpul pe care Dumnezeu ţi l-a dat" este cea de-a doua întrebare care ni se adresează în această seară. Nu e păcat să vizezi, dar e bine şi să se trezeşti şi să munceşti ca visele tale să devină realitate. Cum îţi risipeşti timpul care este ireversibil?

Lăudaţi pe Domnul!
Este 17:34. Tinerii împreună cu Peniel Band cântă spre slava Lui. Isus Tu eşti viu!!! Următoarea melodie "Isus este viu" ridică sala în picioare. O, mare zi, fericită zi, în veci suntem schimbaţi!!  Chitară, tobă, palmele şi vocile noastre Îl laudă pe Eternul Creator. Vom înălţa numele Tău, Isus! Tu eşti minunat! Duhul Tău cel Sfânt este prezent în vieţile noastre. Melodia "Binecuvântat fie El" reflectă ce avem fiecare în inimă, ce simţim...şi cât de important este El în vieţile tinerilor şi nu numai.

Tu ce faci pentru El? Ce Îi dai lui Isus? Cum I te dedici Lui?

18:20 Ascultăm o parte din Pilda fiului risipitor și urmărim cu mare atenție o pantomimă prezentată de echipa Passe-Partout. Tineri talentați, cu pasiune pentru arta teatrului, pun în scenă această pildă într-o manieră de actualitate, ce ne face și mai mult să conștientizăm luptele pe care fiecare dintre noi le poartă zilnic.

La 18:37, Lucian Oniga, fondatorul și președintele organizației „Peniel” urcă pe scenă și ne prezintă mesajul din această seară, insuflat de Dumnezeu din Pilda fiului risipitor, pe care o găsim în Luca 15:11-32. El ne adresează întrebarea: „Cine este Dumnezeul în fața căruia trebuie să ne închinăm?”

1. Dumnezeu regretă răzvrătirea ta.
Fiul risipitor îi poate reprezenta pe cei care au ales să-I întoarcă spatele Domnului chiar dacă au ajuns să-L cunoască. Dumnezeu nu va sta în calea noastră dacă vom vrea să fugim de la El. Atunci când am ales să-L părăsim, am lăsat în urmă un Tată trist, căci El regretă faptul că am ales să plecăm de la El.

2. Dumnezeu așteaptă întoarcerea ta.
Oricât de mult timp am alege să stăm departe de El, Domnul ne va aștepta cu brațele deschise să ne întoarcem la El. Tatăl a alergat înaintea fiului risipitor, l-a îmbrățișat și l-a sărutat.

3. Dumnezeu petrece pocăința ta.
Oridecâte ori păcătuim împotriva cuiva, păcătuim împotriva lui Dumnezeu. Chiar dacă ajungem și noi să credem ca și fiul risipitor că nu mai suntem vrednici să fim copiii Lui, Domnul ne dă acest drept, această mare binecuvântare și se bucură de întoarcerea noastră la El.

Trebuie să învățăm să prețuim harul de a sta în părtășie cu El. Tatăl ceresc vrea să se întâlnească cu noi, vrea să ne ofere ocazia să ne numim copiii Lui.

Lucian Oniga face o primă chemare pentru acei care L-au cunoscut cândva, dar I-au întors spatele. Dacă simți că ești în acea stare de răzvrătire, de nerecunoștință la adresa Lui, acum e timpul să te reîntorci la El. Nu lăsa mândria să te țină pe loc. A te întoarce acasă la Tatăl înseamnă să te ridici din locul in care ești și să-I ceri Tatălui sa te primească.

Tineri ce doresc să se reîmpace cu Tatăl pășesc în față pe melodia: „Îți dau inima mea”.

O a doua chemare este pentru acei care nu L-au cunoscut încă pe El. Mai este loc la cruce pentru fiecare dintre noi. „Dorește-ți să trăiești într-o altă realitate, una spirituală!” este îndemnul pe care Lucian Oniga îl adresează tinerilor.

Pe versurile melodiei: „Sunt aici”, mai mulți tineri aleg să își predea viața în Mâna Tatălui.

La 19:30, un ultim îndemn înainte de încheiere, din partea fratelui Iuliu Centea: „Demonstrați că ați fost la Peniel printr-o viață curată, trăiți valorile spirituale și răspândiți-le!”

Peniel Band, ne slujește în cântare pentru ultima dată și împreună declarăm că aceasta este: „O mare zi, fericită zi, când păcatul mi-ai spălat. O mare zi, fericită zi, pe veci eu sunt schimbat”.

Mulțumiri fie aduse tuturor celor ce au făcut posibilă această conferință, în special lui Dumnezeu!

De la faţa locului,

Alina Ilioi și Marta Căpătan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu