sâmbătă, 16 aprilie 2011

Text LIVE de la Conferința Peniel, ”O altă realitate”, Sesiunea a III-a

Bună dimineața tuturor! Am revenit cu forțe proaspete și așteptăm să înceapă ce-a dea treia sesiune a Conferinței Peniel


George Găvruș, co-fondator Peniel, a venit înaintea Domnului și a cerut ca prezența Lui să fie în mijlocul nostru. Fiecare inimă să vibreze pentru El, să simtă alături de El și Domnul să distrugă orice plan al celui rău. Domnul să ne curețe inimile și să ne cerceteze.

Vrem ca scopul nostru principal să fie întâlnirea cu Dumnezeu. Promisiunile Lui sunt adevărate și El a promis că, dacă noi ne adunăm în Numele Lui, El este prezent printre noi. Noi suntem Temple ale Duhului Sfânt și vrem ca El să domnească în noi.

Salutul ne este adus de fratele Ioan Bogdan, vicepreședintele Comunității Regionale Penticostale Bihor. El ne dorește din toată inima zile binecuvântate la această conferință. El vrea ca să ne dăm pe noi înșine Domnului, iar El să se folosească de noi.

Este invitată pe scenă reprezentanta de la MissionNetWork. Se bucură să fie în țara noastră și să vadă tineri disponibili pentru Hristos. A venit acum 15 ani prima dată și a lucrat cu rromii din Bulgaria, dar se bucură că s-a putut reîntoarce. Visează la o familie europeană care se sprijină și care se încurajează reciproc într-o viață misionară. Dorința Mission NetWork este de a identifica tineri cu potențial. La sfârșitul acestui an va avea loc a doua conferință Mission NetWork și vor fi peste 2000 de tineri.

În această dimineață suntem conduși în închinare de Peniel Band Jr. care este formată din tineri ce și-au pus viața la picioarele lui Isus. Ne bucurăm că putem să-L lăudăm împreună pe El și că putem afirma: „Ești cel mai mare Doamne”!

Ora 11:00. Dăm slavă Domnului și cerem gloria Lui peste-ntreg pământ. Cântăm pentru slava Celui veșnic viu. Prezența Domnului este simțită printre cei aproximativ 2200-2300 de participanți.

La 11:27, este invitat Colin Dye pentru a ne vorbi din Cuvântul Domnului. Aceasta este prima vizită în România și se bucură mult că poate fi aici. Este păstorul principal al Kensington Temple din Londra, o biserică multietnică și dinamică, organizată pe grupe mici active în întregul oraș. Autor a peste 30 de cărți pe teme precum: rugăciunea, lucrarea Duhului Sfânt, creșterea Bisericii și revitalizarea credinciosului, el dorește să vadă Biserica Domnului implicându-se în societatea de astăzi în moduri relevante și eficiente.

Duhul Sfânt ne face una, indiferent care ar fi cultura sau religia noastră. Duhul Sfânt ne schimbă, ne transformă. E o lucrare ce începe din interior. El ne schimbă inima noastră, dă formă vieții noastre, ajutându-ne să ne indrăgostim de El mai mult ca până acum.

Astăzi ne va vorbi din 1 Tesaloniceni 1:5-10 de alt mod în care Duhul Sfânt lucrează. Își descoperă puterea Sa în viața noastră și noi avem nevoie de puterea și de împuternicirea pe care Duhul Sfânt o dă. Cea mai importantă lucrare e să ne introducă în prezența lui Dumnezeu și să ne ajute să experimentăm în mod real prezența lui Dumnezeu și când Duhul vine, nu doar că ne descoperă prezența divină, ci El lucrează în viața noastră pentru a deveni mai asemănători cu El. Nu doar aduce prezența lui, nu vine să aducă doar sfințenia sau puritatea Lui, ci El vrea să ne aducă în contact cu puterea Sa.

Faptele Apostolilor 1:8. El vrea să fim martorii Lui, să aducem dovezi faptului că El este viu. Oamenii caută dovezi, vor să știe dacă ceea ce credem noi este real, dacă într-adevăr El există. Planul Lui este ca al Sau Cuvânt să ajungă până la marginile pământului.

Nu e vorba de o ideologie, de un standard moral, ci despre o întâlnire personală cu El. Noi trebuie să ajungem să le arătăm oamenilor că mesajul Lui e adevărat. Dar pentru aceasta avem nevoie să fim înarmați, înzestrați, să rămânem în El. Nu vom putea niciodată cu propriile noastre forțe, ci doar cu puterea supranaturală din partea Lui. El ne dă abilitatea necesară pentru a demonstra că El e viu prin:

1. Cuvânt

Dumnezeu va lăsa ungerea Sa peste predicarea Cuvântului. Evanghelia este puterea lui Dumnezeu. Când le vorbim oamenilor despre El, noi îi dăm ocazia Duhului Sfânt să vină și să aducă cercetarea în inima oamenilor. Darul Duhului Sfânt ne este oferit pentru ei, pentru cei din jurul nostru, pentru a primi și ei mântuirea.
Dumnezeu vrea să ne ofere puterea Sa, nu doar pentru a-L experimenta pe El, ci și pentru a predica Cuvântul Lui, pentru ca al Său Cuvânt să aibă putere, să atingă și să schimbe inimile oamenilor. Este modul în care Împărăția Lui se coboară.
Este nevoie de o generație de oameni care are îndrăzneală în mărturisire, nu doar în mod intelectual, ci și prin puterea Duhului Sfânt și noi suntem generația care e chemată să facă această lucrare.

2. Fapte

Noi suntem cea mai mare dovadă că El există, pentru că El a fost Cel care ne-a deschis ochii, ne-a schimbat viața. Oamenii privesc la noi, la ceea ce devenim după ce apare schimbarea în viața noastră. De noi, de felul în care ne comportăm și reacționăm în diverse circumstanțe, poate depinde veșnicia multora.

3. Semne și minuni

Puterea suranaturală a Duhului Sfânt ne poate echipa pentru a demonstra prin semne și minuni că El este viu și că nu este alt Dumnezeu ca și El. Noi nu suntem capabili să facem nimic, dar cu ajutorul Lui și cu puterea dată de sus, putem face ca imposibilul să devină posibil.
El ne poate da puterea necesară de a demonstra prin Cuvânt, fapte, semne și minuni că El este Singurul Dumnezeu și că doar trăind cu El putem avea viața veșnică.

Peniel Band Jr. a revenit pe scenă, iar tinerii ce doresc o nouă experiență cu El, o umplere cu Duhul Lui cel Sfânt, au venit în față. Domnul este prezent între noi, iar Duhul Lui atinge inimi.

La ora 13:02 s-a încheiat a treia sesiune a Conferinței Peniel, „O altă realitate” și ne vom revedea la 15:30 la un concert cu ansamblul cor-orchestră „Peniel”

Cei ce nu au putut fi prezenți și cei ce vor să vadă fotografii de la Conferința Peniel, sunt invitați să acceseze pagina noastră de Facebook: Stiri Creștine

Click:Știri Creștine

Ascultă live: Radio Filadelfia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu