joi, 22 septembrie 2011

O scurtă biografie a trupei Ernie Haase & Signature Sound

Combinând ideile secolului 21 cu calitatea atemporală a marilor cvartete de la 1950, nominalizată cu multe premii Grammy, trupa Ernie Haase & Signature Sound (EHSS) a spart tiparul cvartetelor gospel tradiţionale.  Abordarea lor neconvenţională de a comunica Vestea Bună cu originalitatea inovatoare a croit un drum ce va intra în istoria muzicii gospel.
Fondatorul grupului şi liderul, Ernie Haase, a fost pentru mult timp membru al faimosului Cathedral Quartet, condus de George Younce. Rădăcinile lui Ernie sunt adânc plantate în bogata moştenire a muzicii care este în acelaşi timp semnificativă şi cu adevărat distractivă. După ce Cathedrals  şi-a luat rămas bun de la alergarea lor de cinci decade în industria muzicii, pasiunea lui Ernie pentru muzica gospel l-a condus spre un nou început.
În 2003, el a adunat un grup de oameni, cu viziuni similare, ce împărtăşesc dragostea pentru Dumnezeu, cântece onorate în timp şi cu o performanţă activă... şi împreună au devenit una dintre cele mai influente forţe sudice în muzica gospel. Inspiraţi de eroii lor, iubiţi de audienţe şi binecuvântaţi de Dumnezeu mai presus de visele lor, Ernie  Haase (tenor), Devin McGlamery (solist), Doug Anderson;(bariton), şi Ian Owen (bas) au peste 100 de spectacole distincte pe an în America de Nord şi în alte ţări.


Primul DVD lansat al EHSS a urcat în topul Billboard Magazine's Music Video Chart şi în acelaşi timp în Contemporary Christian Music Video Chart. Acelaşi DVD a obţinut statutul de vânzări de aur şi cd-ul audio lansat în acelaşi proiect a urcat pe primul loc la Contemporary Christian Music şi Southern Gospel Audio Charts în acelaşi timp.
În 2008, EHSS a câştigat Gospel Music Association Dove Awards pentru piesa "Southern Gospel” înregistrat ca hitul anului şi albumul anului "Southern Gospel" pentru „Get Away Jordan”
Albumul  „Jordan” a fost certificat fiind disc de aur. În 2009 au câştigat un alt „Cântecul Southern Gospel înregistrat al anului” Dove Award pentru „Reason Enough” de pe albumul „Dream On”.[gallery link="file"]

Apărut în toamna lui 2008, DVD-ul „Dream On”, a debutat pe primul loc la Contemporary Christian Music Video Chart şi pe al treilea loc la Billboard Music Video Chart. CD-ul „Dream On” s-a lansat pe primul loc la Southern Gospel Music Chart. „Dream On” a fost nominalizat pentru un premiu Grammy în 2010 în categoria „Cel mai bun Album Country sau Bluegrass Gospel”.

Succesul lui EHSS a continuat cu fiecare nouă lansare, dar probabil cel mai mare câştig este noua generaţie de iubitori ai muzicii gospel pe tot globul. Energia contagioasă a grupului se răspândeşte printr-o performanţă antrenantă, împreună cu adevărul şi cu un spirit vesel de recunoştinţă, aducând ascultătorilor din întreaga lume abordarea lor înviorătoare a gospelului clasic şi un nou material care este unicat -Signature Sound.

Traducere de Marta Căpătan pentru StiriCrestine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu