marți, 2 august 2011

Tabăra El-Betel Voroneţ 2011- Joi

Joi, a patra zi de tabără, o zi plină de provocări şi binecuvântări. 

La întâlnirea pe grupurile de studiu am avut un timp binecuvântat în prezenţa Domnului. Şi citind mai multe informaţii despre India, ţara pentru care ne-am rugat, am realizat cât de privilegiaţi suntem noi că Îl cunoaştem pe Dumnezeu şi că putem să studiem Cuvântul Lui.

În India, majoritatea populaţiei e hindusă şi musulmană, doar 2.40% fiind creştini. Problemele principale cu care se confruntă această ţară includ disputele la frontiere, suprapopulaţie, sărăcie şi criza economică şi religioasă

Daniel şi Saroja, împreună cu cei trei băieţi ai lor adoptaţi locuiesc în oraşul Jalpaiguri din West Bengal. Lucrările în care sunt ei implicaţi: evanghelizare prin film, tractate în Spitalul Central, vizite, afişe cu versete, traducere şi scriere de tractate, cercul literar, meditaţii cu copiii din vecinătate, plantarea bisericii.

Ne-am rugat ca ei să crească în Cuvântul Domnului, în rugăciune, în dragoste şi să fie roditori pentru El. Domnul să se îngrijească de toate probleme ale lor şi să îi ocrotească. 

În sesiunea a II-a, ne-am apropiat cu toţii de Dumnezeu, de Cuvântul Său şi am cântat împreună un cântec de dragoste ce ne-a făcut să conştientizăm şi mai mult de iubirea Domnului pentru noi.

Din prima parte a capitolului 7 din Matei Domnul a ales să ne vorbească prin pastorul Marius Sabou, despre judecată şi discriminare.

Textul nu ne cere să trăim fără discernământ. Trebuie să ne păzim de judecata păcătoasă: atitudine critică, negativă, de superioritate şi condamnare. A judeca este o problemă de atitudine. Renunţând la valorile cereşti  trădăm caracterul lui Hristos. Orice evaluare a aproapelui trebuie să înceapă cu procesul de introspecţie, cu analiza proprie. Ce merite avem noi că Dumnezeu ne-a oferit posibilitatea de a studia, de a cunoaşte? 

Cel ce aruncă cu perle trebuie să fie extrem de bogat. Nu toţi oamenii sunt capabili să înţeleagă valoarea Evangheliei.  Este posibil să fie o pierdere de timp să vestim Evanghelia acestor oameni. Modelul eficient pentru aceştia este o mărturie fără cuvinte.

Pe un perete al sălii de sport au fost puse plicuri cu numele fiecăruia şi a fost o bucurie pentru cei ce au primit în ele diverse mesaje de încurajare, apreciere, dar şi mici daruri. O altă ocazie de a ne scrie gândurile, aprecierile pentru o anumită persoană au fost foile personalizate, ce au fost aşezate pe câteva mese.

După masa de prânz, în timpul liber am avut ocazia să ne întâlnim cu tinerii din echipa din care facem parte sau să ne pregătim pentru competiţiile ce aveau să urmeze. 
Emoţii şi adrenalină pentru echipele 1 şi 2, pentru că joi a fost ziua în care s-au întrecut la turn şi tiroliană iar echipele 3 şi 4 au jucat fotbal şi volley. Competiţia nu a fost doar pe teren, ci şi la galerie, fiecare tânăr susţinându-şi echipa aşa cum a ştiut mai bine.

După ce ne-am încărcat bateriile cu hrana trupească, ne-am adunat pentru sesiunea a III-a. Prin rugăciune şi cântare ne-am închinat Domnului şi ne-am pregătit inimile pentru Cuvântul Domnului, pe care l-am primit prin fratele Marius Sabou.

În finalul predicii de pe munte ni se spune că viaţa noastră trebuie să se consume în rugăciune, că trebuie să cerem, să căutăm şi să batem.

Cereţi: implică conştientizarea unei nevoi, umilinţă şi credinţă
Dacă nu simţi umilinţă, dacă nu-ţi simţi firea ta pământească dărâmată atunci e în zadar. Dumnezeu aşteaptă ca noi să fim generaţia care vine din urmă. Este esenţial să vrem, să ştim să ne rugăm şi să o facem. El nu vrea să fim doar statici. Vrea să acţionăm.

Căutaţi: implică acţiune, focalizare, creativitate
Când ne rugăm să învăţăm să cerem lucruri specifice. Rugăciunea în sine e complexă. Cunoscându-L pe Dumnezeu vom învăţa cum să ne rugăm.

Bateţi: implică perseverenţă, perseverenţă şi iar perseverenţă.
Să ieşim din zona de confort în care ne aflăm. Dumnezeu aşteaptă de la noi să îndrăznim, căci El poate face lucruri mari dacă ne rugăm. Greutatea unei vieţi vine din relaţia de rugăciune. Trebuie totuşi să avem grijă la atitudine, la motivaţie. Rugăciunea este bună, dar când este folosită ca substitut pentru ascultare nu este decât ipocrizie banală, un fariseism vrednic de dispreţ.

Un ultim gând, pentru fiecare, un citat de-al lui C.T.Studd
“Pe genunchi, omule! Şi la Scriptură! Hotărăşte-te! Timpul zboară! Opreşte insultele către Dumnezeu, încetează să te mai sfătuieşti cu carnea şi sângele. Termină cu şchiopătarea, cu trăirea în minciună şi scuzele pline de laşitate. Implică-te!”

A urmat un moment mult aşteptat, tombola. Tinerii au fost anunţaţi dinainte că este nevoie să aducă un mic dar, un obiect de maxim 10 lei. Fiecare obiect a primit câte un număr şi s-au scris numerele pe bileţele. Fiecare tânăr ce a adus ceva pentru tombolă, a extras câte un bileţel şi a primit obiectul ce avea numărul respectiv. Au fost surprize frumoase, momente de bucurie

În continuare, am urmărit împreună un film: "What if..." şi am avut ocazia să ne întrebăm fiecare dintre noi cum ar fi viaţa noastră dacă am fi făcut alte alegeri, dacă l-am fi ales mereu pe El în locul celorlalte lucruri.

Domnul să ne ajute să împlinim Cuvântul Lui şi să ne dea înţelepciunea şi puterea de a-L alege pe El, indiferent de circumstanţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu