duminică, 23 ianuarie 2011

Domnul caută oameni

             Noi păcătuim şi nu e nimic frumos în noi, dar El ne caută căci El este dragoste. Uneori ne gândim că nu suntem capabili să facem ceva pentru El, că nu suntem înzestraţi cu ceea ce are nevoie un lucrător în via Lui, că nu suntem demni de lucrarea Lui. 


             El caută oameni cu probleme pentru a-şi arăta slava în ei. Oricât de dărâmaţi şi disperaţi am fi El e singurul care ne poate rezolva problemele. El alege lucrurile slabe ale lumii pentru a le face de ruşine pe cele tari. Atunci când Dumnezeu îţi dă putere şi te ridică, nimeni niciodată nu te va mai dărâma, căci tu vei fi de neclintit. Toţi oamenii mari au fost mici mai întâi, doar că nu au rămas la acel stadiu ci s-au lăsat prelucraţi de El şi L-au slujit pe Dumnezeu şi au avut un sfârşit glorios. 


             El caută oameni interesaţi, oameni care să aibă în inima lor dorinţa de a-I sluji Domnului. Domnul stă cu braţele deschise şi aşteaptă să fim dispuşi să lucrăm pentru El, să ne dorim să ieşim din cămăruţa noastră. Suntem atât de nepăsători de multe ori şi nu acordăm importanţă lucrării Lui.  Dar dacă îţi place mai mult comfortul şi preferi să faci altceva El alege pe alţii şi vei rămâne fără răsplată.


    El caută oameni care-şi recunosc păcatul. În relaţie cu El nu ne putem ascunde. În faţa Lui totul e gol şi descoperit. El cunoaşte toate păcatele noastre şi dacă nu ne vom căi, consecinţele vor fi veşnice. El nu se asociază cu oamenii care trăiesc în păcat, ci pentru a ne putea folosi, El aşteaptă să ne recunoaştem greşelile. Samuel şi Levi au păcătuit amândoi[Geneza 34:25] . Dar copiii lui Levi au răspuns pozitiv la apelul lui Moise[Exod 32:25-29] şi blestemul lui Levi s-a schimbat în binecuvântare. Din cei doi doar Levi a fost amintit în binecuvântările lui Moise[Deuteronomul 33:8] 
  
             Se ivesc zilnic ocazii de a face ceva pentru Domnul, dar omul mereu îşi găseşte scuze şi dacă ajunge să nu mai găsească spune că nu e pentru El acea lucrare. Şi aşa trec anii şi ajungem la sfârşitul vieţii şi cu regret în suflet realizăm că s-a dus viaţa noastră, am făcut facultate, ne-am căsătorit, am făcut copii, dar pentru Domnul nu am făcut nimic 
 Dumnezeu are nevoie de tine, să-ţi pui voinţa în mişcare, să te oferi voluntar. El caută oameni care sunt gata să primească ce are Dumnezeu pentru ei. El este Singurul ce ne poate da ceea ce avem nevoie. Doar oferindu-I Lui timpul nostru putem avea parte de binecuvântările nemărginite pe care doar El ni le poate da.


             Acum e timpul să fim hotărâţi să mergem pe drumul trasat de El. Să nu ne mai uităm în jur, la cei ce aleg să-şi petreacă timpul doar pentru a se simţi bine, pentru a se distra, căci va veni o zi în care vom sta cu toţii înaintea Domnului si ni se va cere socoteală. Dacă suntem puşi într-o lucrare nu trebuie să o privim ca pe o povară, ci ca pe o dovadă de iubire şi încredere din partea Domnului, pentru că El a considerat că suntem vrednici, că suntem capabili să facem acea lucrare.  




Ogoarele sunt gata de recoltă
Dar lucrătorii sunt aşa puţini.
Mă dăruiesc o Doamne-n întregime
Ca sa culeg recolta dintre spini.


/: Sunt aici la dispoziţia Ta
Cheamă-mă te voi asculta. :/

E timpul potrivit pentru popoare,
Mai sunt în lume încă mari comori,
Isus mai cheamă oameni în lucrare,
Să fie toţi cu El, biruitori

Suntem noi sare pentru lumea-aceasta,
În întuneric suntem noi lumini ?
Trăim ca Domnu-n vorbe şi în fapte
Să ştie lumea că suntem creştini ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu